9. Мај 2017. - РТС/Тањуг

Потврђена оптужница за злочин у Штрпцима

Потврђена оптужница је подигнута против Гојка Лукића, Љубише Васиљевића, Душка Васиљевића, Јована Липовца и Драгане Ђекић због оправдане сумње да су, као саизвршиоци, починили ратни злочин против цивилног становништва у местима Штрпци, Прелово и Мушићи у Босни и Херцеговини 27. фебруара 1993. године.

20. Мар 2017. - Ал Џазира и агенције

Београд: Наставак суђења за злочине у Кравици

Осам припадника Специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске, терети се за злочине почињене над цивилима 1995. године код Сребренице.

20. Мар 2017. - Al Jazeera i agencije

Београд: Одложено суђење за злочине у Кравици

Одложено је суђење осморици припадника Специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске, оптужених за злочине почињене над цивилима у селу Кравица код Сребренице. Суђење пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду одложено је за 13. април због недоласка једног од оптужених

15. Мар 2017. - Тањуг, Мондо

Ослобођен за ратни злочин, нема сведока

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио некадашњег припадника Војске Републике Српске Горана Шиника оптужби да је убио цивила Маријана Виштицу 2. септембра 1992. године у месту Бок Јанковац. Како је објављено на сајту тог суда, овом одлуком одбијена је жалба тужиоца за ратне злочине и потврђена првостепена ослобађајућа пресуда коју је Шинику 13. октобра изрекло Одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду.

7. Мар 2017. - Данас

Данас: Влада саботира Поглавље 23

Одбијање Владе Србије да изабере новог тужиоца за ратне злочине блокира већину активности која је предвиђена у делу преговарачког Поглавља 23 које се тиче ратних злочина, показује извештај о напретку који је почетком године објавило Министарство правде.

23. Јан 2017. - Дојче Веле

Харадинај ближи Хагу него Београду?

Све се гласније чује да би Рамуш Харадинај из Француске могао да буде изручен Специјалном суду за злочине ОВК. Руководилац српског Тужилаштва за ратне злочине Милан Петровић је за ДW потврдио да постоји та могућност.