31. Авг 2016.. - Тањуг/РТС

Заказано припремно рочиште за злочине у Сребреници

Припремно рочиште у процесу "Сребреница" који се води против осам бивших припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске због злочина над цивилима, заказано је за 20. септембар. На припремном рочишту, које ће бити затворено за јавност, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврђивати који ће се докази тужилаштва и одбране изводити пред судом. Након тога суд ће заказати почетак суђења, на којем ће оптужени моћи да изнесу своју одбрану у присуству јавности.

Погледајте видео
15. Дец 2014.. - Време

Можемо да судимо и Шешељу

Интервју – Владимир Вукчевић: Специјални тужилац за ратне злочине говори за «Време» о расветљавању злочина у Овчари, Батајници и на Косову и сарадњи с Хашким трибуналом, али и о растућем притиску који на Тужилаштво врше политичари.

13. Нов 2014.. - Б92, Катарза

Интервју: Владимир Вукчевић, тужилац за ратне злочине

Дел Понте сматра да смо најбољи, и то је рекла! Нико не може да се сакрије иза патриотизма и да убија жене и децу, ратне заробљенике. Ми хоћемо да радимо посао. Дајте нам генерале, ми ћемо да урадимо то. Дајте нам Шљиванчанина, Мркшића...

20. Сеп 2013.. - Тужилаштво за ратне злочине - Служба за односе са јавношћу

Сарадња Тужилаштва за ратне злочине и тужилаштва БиХ

Данас - Вукчевић и Салиховић о сарадњи у региону: Против некажњивости ратних злочина Дневник - Сарадња Тужилаштава за ратне злочине Србије и БиХ: Провера злочина у Штрпцима и Сребреници Вечерње новости - Сарадња Тужилажштава за ратне злочине Србије и БиХ: Заједно против „некажњених“ Политика - Тужилаштво за ратне злочине отвара „Штрпце" и „Сребреницу" Глас Српске - Тужиоци: Договорена конкретна сарадња Дневни лист - Српски тужитељ за ратне злочине разговарао с главним тужитељем БиХ: Тужитељство Србије провјерава Сребреницу и Штрпце Независне новине - Тужилаштва БиХ и Србије договорила сарадњу Ослобођење - Тужилаштва БиХ и Србије: Заједно против ратних злочина

18. Сеп 2013.. - Данас

Регион преузима истраге од Хашког трибунала

Београд - Тужилаштво за ратне злочине очекује да велики број предмета из Хашког трибунала стигне у Устаничку улицу, у оквиру излазне стратегије овог суда. Официри за везу из свих тужилаштава у региону у Хагу припремају предмете за процесуирање у локалним правосуђима, а тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић у разговору за Данас наводи да је суштина да се национална правосуђа оспособе за ефикасније процесуирање, али и да међусобно сарађују.

27. Авг 2010.. - Курир

Масовна гробница у Клечки?!

Тужилаштво за ратне злочине током истраге против комаданта ОВК Фатмира Љимаја открило детаље о новом стратишту Срба на Косову и Метохији.