23. Јул 2005.. - РТС

Истрага због случаја "Тузланска колона"

Тужилаштво Републике Србије за ратне злочине води истрагу против шест држављана Босне и Херцеговине, због случаја познатог у јавности као 'тузланска колона' из 1992 године, изјавио је заменик тужиоца за ратне злочине Милан Петровић.

1. Јун 2005.. - Вечерње Новости

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић о сарадњи са Хагом, уступању предмета, истрагама: И БЕОГРАД УМЕ ДА СУДИ

Тужилаштву доступна целокупна база података о злочинима које има Трибунал. Иако је у току суђење за Овчару не значи да неће бити још оптужених. У злочинима које истражујемо било је 200 жртава.

14. Апр 2005.. - Б92, Кажипрст

Ускоро резултати за Мачкатицу

Полиција нема иницијативу. Полиција је орган откривања кривичних дела. Више смо ми открили извршилаца него полиција, више су моји заменици прешли километара по Србији него полиција.

1. Апр 2005.. - Београдски центар за људска права

Јавно мнење у Србији: Ставови према домаћем правосудју за ратне злочине и Хашком трибуналу

Ово истраживање је треће по реду, реализовано у размаку од две године, што је омогућило праћење промена у информисаности и ставовима грађана Србије према домаћем правосудју за ратне злочине и Хашком трибуналу.

12. Феб 2005.. - Б92, Катарза

Интервју: Младен Бајић

„Владимир Вукчевић и ја имамо апсолутно исти циљ, а то је прогон починитеља казнених дјела, без обзира у којој се земљи суди."

1. Нов 2004.. - ЈУКОМ

Извештаји ЈУКОМ-а

Извештај са суђења за ратне злочине на пољопривредном добру Овчара поред Вуковара, пред посебним одељењем за ратне злочине Окружног суда у Београду

1. Окт 2004.. - Новосадски дневник

Изјава: Зоран Стојковић, Министар правде Републике Србије

Зоран Стојковић – Министар правде Републике Србије: Тужилаштво за ратне злочине угрожава националне интересе, зато што не подиже оптужнице против генерала, него им је лакше да људе шаљемо у Хаг.