9

Sep 2019.

RADNA POSETA DELEGACIJE TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE MEĐUNARODNOM REZIDUALNOM MEHANIZMU ZA KRIVIČNE SUDOVE

RADNA POSETA DELEGACIJE TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE MEĐUNARODNOM REZIDUALNOM MEHANIZMU ZA KRIVIČNE SUDOVE

9.9.2019. godine u prostorijama Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (u daljem tekstu: MRMKS) održan je zajednički sastanak delegacije Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, na čelu sa tužiocem za ratne zločine Snežanom Stanojković, delegacije Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na čelu sa glavnim tužiocem Gordanom Tadić, sa glavnim tužiocem MRMKS Seržom Bramercom i njegovim saradnicima.

 

            Tema sastanka bila je pre svega regionalna saradnja i saradnja sa Tužilaštvom MRMKS, pri čemu je akcenat bio na ustupanju i preuzimanju predmeta između Tužiteljstva BiH i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije. Istaknut je značaj pomoći Tužilaštva MRMKS na poboljšanju međunarodne saradnje u okviru projekta UNDP-a. Ukazano je i na značaj projekta «Liaison officer» i projekta «Intern», pri MRMKS.

 

            Istog dana tužilac za ratne zločine Republike Srbije Snežana Stanojković i njen tim sastali su se sa glavnim tužiocem Seržom Bramercom i njegovim saradnicima. Na sastanku je bilo reči o radu Tužilaštva za ratne zločine u prethodnom periodu, o budućim projektima i ispunjavanju ciljeva zacrtanih kroz Nacionalnu strategiju za procesuiranje ratnih zločina.