13. Feb 2017. - Aljazeera Balkans, Agencije

Suđenje za zločin u Srebrenici odgođeno za 20. mart

Suđenje osmerici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad bošnjačkim civilima u Srebrenici je odgođeno za 20. mart pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. Suđenje je odgođeno na zahtjev novog branioca optuženog Dragomira Parovića, advokata Vladana Stefanovića, jer nije bio u mogućnosti da se upozna sa spisima predmeta i pripremi odbranu.

6. Feb 2017. - Tanjug, B92

Počelo suđenje za Srebrenicu; Optužnica: 1.313 civila

Zamenik tužioca Vitorović, koji optužnicu zastupa zajedno za zamenikom tužioca Brunom Vekarićem, jutros je na suđenju pročitao imena svih 1.313 žrtava čiji je identitet do sada utvrđen i posmrtni ostaci ekshumirani na više lokaliteta u Bosni i Hercegovini. To su lokacije Glogova, Ravnice, Hangar Kravica, Zeleni Jadar, Zalazje, Pusmulići, Blječeva i Budak.

23. Jan 2017. - Дојче Веле

Haradinaj bliži Hagu nego Beogradu?

Sve se glasnije čuje da bi Ramuš Haradinaj iz Francuske mogao da bude izručen Specijalnom sudu za zločine OVK. Rukovodilac srpskog Tužilaštva za ratne zločine Milan Petrović je za DW potvrdio da postoji ta mogućnost.

30. Dec 2016. - Вечерње новости

Nad Srbima na KiM 500 novih zločina

U poslednjem obraćanju Savetu bezbednosti UN glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc konstatovao je ograničeni napredak Tužilaštva za ratne zločine. Tokom 2016. podignuto je osam novih optužnica, a u 2015. samo dve. U ovim optužnicama regionalna saradnja je bila ključ. Ističem slučaj Srebrenice. U predmetu "Štrpci" sproveli smo dodatnu istragu, čiji završetak očekujem uskoro. U predmetima ratnih zločina koje trenutno obrađujemo ima oko 2.000 žrtava.

13. Dec 2016. - Тањуг

Za februar odložen početak suđenja za Srebrenicu

Suđenje osmorici pripadnika bivše Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u Srebrenici ni danas nije počelo, jer je sud od Tužilaštva za ratne zločine zatražio da mu dostavi imena i identitete zaštićenih svedoka.

12. Dec 2016. - Al Jazeera Balkans/Agencije

Masovna ubistva Srebreničana: Optuženi traže izuzeće sudskog veća

Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) zbog masovnih ubistava Srebreničana nije počelo u Specijalnom sudu u Beogradu jer je odbrana zatražila izuzeće sudskog veća.