9. Мај 2017. - РТС/Тањуг

Потврђена оптужница за злочин у Штрпцима

Потврђена оптужница је подигнута против Гојка Лукића, Љубише Васиљевића, Душка Васиљевића, Јована Липовца и Драгане Ђекић због оправдане сумње да су, као саизвршиоци, починили ратни злочин против цивилног становништва у местима Штрпци, Прелово и Мушићи у Босни и Херцеговини 27. фебруара 1993. године.

20. Мар 2017. - Ал Џазира и агенције

Београд: Наставак суђења за злочине у Кравици

Осам припадника Специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске, терети се за злочине почињене над цивилима 1995. године код Сребренице.

20. Мар 2017. - Al Jazeera i agencije

Београд: Одложено суђење за злочине у Кравици

Одложено је суђење осморици припадника Специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске, оптужених за злочине почињене над цивилима у селу Кравица код Сребренице. Суђење пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду одложено је за 13. април због недоласка једног од оптужених

15. Мар 2017. - Тањуг, Мондо

Ослобођен за ратни злочин, нема сведока

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио некадашњег припадника Војске Републике Српске Горана Шиника оптужби да је убио цивила Маријана Виштицу 2. септембра 1992. године у месту Бок Јанковац. Како је објављено на сајту тог суда, овом одлуком одбијена је жалба тужиоца за ратне злочине и потврђена првостепена ослобађајућа пресуда коју је Шинику 13. октобра изрекло Одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду.