Skip to main content

SAOPŠTENJE

Dana 26.09.2024. godine u Beogradu v.f. glavnog javnog tužioca zaratne zločine Dušan Knežević, prisustvovao je konferenciji predstavljanja Eurojust-a javnom tužilaštvu Srbije.

Na navedenoj konferenciji predstavljeni su rad i podrška Eurojust-a i njegovog projekta na Zapadnom Balkanu, čime se dodatno osnažuje i pojačava odlična međunarodna saradnja koju javno tužilaštvo Srbije ostvaruje sa ovom značajnom agencijom za pravosudnu saradnju Evropske unije.

Istoga dana Vrhovni javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac, zajedno sa predsednikom Visokog saveta tužilaštva, Brankom Stamenkovićem i v.f. glavnog javnog tužioca Javnog tužilaštva za ratne zločine, Dušanom Kneževićem, održala je bilateralni sastanak sa Vrhovnim tužiocem Crne Gore, Miloradom Markovićem, na kome je izražena obostrana spremnost za dalji nastavak i unapređenje saradnje, posebno u oblasti podrške svedocima i oštećenima, te je iskazana saglasnost o namerama za potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti podrške oštećenima i svedocima u postupcima za ratne zločine.