Skip to main content

Radna poseta delegacije Tužilaštva za ratne zločine Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove

RADNA POSETA DELEGACIJE TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE MEĐUNARODNOM REZIDUALNOM MEHANIZMU ZA KRIVIČNE SUDOVE

Dana 9. septembra 2019. u prostorijama Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MRMKS) održan je zajednički sastanak delegacije Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije predvođene tužiocem za ratne zločine Snežanom Stanojković i delegacije Tužiteljstva Bosne i Hercegovine predvođene glavnim tužiocem Gordanom Tadić sa glavnim tužiocem MRKMKS Seržom Bramercom i njegovim saradnicima. 

Glavna tema sastanka bila je regionalna saradnja i saradnja sa Tužilaštvom MRMKS, pri čemu je akcenat bio na ustupanju i preuzimanju predmeta između Tužiteljstva BiH i srpskog Tužilaštva za ratne zločine. Istaknut je značaj pomoći Tužilaštva MRMKS na poboljšanju međunarodne saradnje u okviru projekta UNDP. Ukazano je i na značaj projekata Liaison Officers i Interns pri MRMKS.

Istog dana tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković i njen tim sastali su se sa glavnim tužiocem MRMKS i njegovim saradnicima. Na sastanku je bilo reči o radu Tužilaštva za ratne zločine u proteklom periodu, o budućim projektima i o ispunjavanju ciljeva zacrtanih u Nacionalnoj strategiji za procesuiranje ratnih zločina.