Skip to main content

Радна посета делегације Тужилаштва за ратне злочине Међународном резидуалном механизму за кривичне судове

РАДНА ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ МЕЂУНАРОДНОМ РЕЗИДУАЛНОМ МЕХАНИЗМУ ЗА КРИВИЧНЕ СУДОВЕ

Дана 9. септембра 2019. у просторијама Међународног резидуалног механизма за кривичне судове (МРМКС) одржан је заједнички састанак делегације Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије предвођене тужиоцем за ратне злочине Снежаном Станојковић и делегације Тужитељства Босне и Херцеговине предвођене главним тужиоцем Горданом Тадић са главним тужиоцем МРКМКС Сержом Брамерцом и његовим сарадницима. 

Главна тема састанка била је регионална сарадња и сарадња са Тужилаштвом МРМКС, при чему је акценат био на уступању и преузимању предмета између Тужитељства БиХ и српског Тужилаштва за ратне злочине. Истакнут је значај помоћи Тужилаштва МРМКС на побољшању међународне сарадње у оквиру пројекта УНДП. Указано је и на значај пројеката Liaison Officers i Interns при МРМКС.

Истог дана тужилац за ратне злочине Снежана Станојковић и њен тим састали су се са главним тужиоцем МРМКС и његовим сарадницима. На састанку је било речи о раду Тужилаштва за ратне злочине у протеклом периоду, о будућим пројектима и о испуњавању циљева зацртаних у Националној стратегији за процесуирање ратних злочина.