Skip to main content

Tužilac za ratne zločine Republike Srbije Snežana Stanojković se u Sarajevu sastala sa v.d. tužiocem Tužilaštva BiH Milankom Kajganićem

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, održan je radni sastanak  Tužioca za ratne zločine Republike Srbije, zamenika tužioca za ratne zločine Mioljuba Vitorovića, zamenika tužioca za ratne zločine Vasilija Seratlića sa v.d. glavnim tužiocem Milankom Kajganićem, rukovodiocem Odjela za ratne zločine Ozrenkom Nešković i rukovodiocem Odsjeka Sanjom Jukić.

Centralne teme sastanka odnosile su se na saradnju dva tužilaštva u pogledu razmene dokaza u predmetima ratnih zločina, kao i procesu ustupanja predmeta  krivičnog gonjenja.

Na sastanku je istaknuto da je borba protiv nekažnjenosti ratnih zločina, zajednički imperativ i cilj saradnje u budućnosti, uz podršku glavnog tužioca pri MRMKS Serža Bramerca, kako bi se osiguralo krivično gonjenje osumnjičenih i optuženih osoba, bez obzira u kojoj se zemlji nalaze.

 Tužilac za ratne zločine Republike Srbije Snežana Stanojković i v.d. tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić na sastanku su prezentovali i konkretne aktivnosti na kojima je potrebno raditi u narednom periodu.​

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije je ovim sastankom nastavilo uspešnu saradnju sa Tužilaštvom BiH u procesuiranju ratnih zločina.

...

...