Skip to main content

Тужилац за ратне злочине Републике Србије Снежана Станојковић се у Сарајеву састала са в.д. тужиоцем Тужилаштва БиХ Миланком Кајганићем

У Тужилаштву Босне и Херцеговине, одржан је радни састанак  Тужиоца за ратне злочине Републике Србије, заменика тужиоца за ратне злочине Миољуба Виторовића, заменика тужиоца за ратне злочине Василија Сератлића са в.д. главним тужиоцем Миланком Кајганићем, руководиоцем Одјела за ратне злочине Озренком Нешковић и руководиоцем Одсјека Сањом Јукић.

Централне теме састанка односиле су се на сарадњу два тужилаштва у погледу размене доказа у предметима ратних злочина, као и процесу уступања предмета  кривичног гоњења.

На састанку је истакнуто да је борба против некажњености ратних злочина, заједнички императив и циљ сарадње у будућности, уз подршку главног тужиоца при МРМКС Сержа Брамерца, како би се осигурало кривично гоњење осумњичених и оптужених особа, без обзира у којој се земљи налазе.

 Тужилац за ратне злочине Републике Србије Снежана Станојковић и в.д. тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Миланко Кајганић на састанку су презентовали и конкретне активности на којима је потребно радити у наредном периоду.​

Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије је овим састанком наставило успешну сарадњу са Тужилаштвом БиХ у процесуирању ратних злочина.

...

...