Skip to main content

Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković održala je sastanak sa Komisijom za nestala lica Vlade Republike Srbije

Dana 19. septembra 2022. godine u prostorijama Tužilaštva za ratne zločine održan je sastanak predstavnika Tužilaštva za ratne zločine i Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije.

Jedna od tema sastanka bila je dalja realizacija zajedničkih aktivnosti iz strateških dokumenata koje sprovode obe institucije, a na prvom mestu one koje su predviđene novom Nacionalnom strategijom za procesuiranje ratnih zločina (2021-2026).

Na sastanku su razmenjene informacije i podaci za potrebe vođenja krivičnih postupaka u kojima postupa ovo Tužilaštvo, a razmatrana je i potreba za izmenama Memoranduma o saradnji zaključenog između Tužilaštva za ratne zločine i Komisije za nestala lica, budući da je isti zaključen 2018. godine, te da su u međuvremenu doneta nova strateška dokumenta koja iziskuju osmišljavanje daljih koraka u realizaciji novih aktivnosti, a sa osnovnim ciljem unapređenja saradnje u rasvetljavanju sudbine lica koja se još uvek vode kao nestala u vezi sa oružanim sukobima vođenim na teritoriji bivše SFRJ i AP KiM.