Skip to main content

Прес Kлипинг

Политика
Две нове оптужнице за ратне злочине над Србима.
Илир Битићи, чија су тројица браће (Или, Агрон и Мехмет), иначе амерички држављани, убијени 1999. године у Петровом Селу, први пут је јуче разговарао са тужитељком за ратне злочине Снежаном Станојковић.
Блиц
Скупштина Србије изабрала је Снежану Станојковић за тужиоца за ратне злочине. За њу су гласала 153 посланика. два су била против, а 14 није гласало.
Вечерње новости
Пет бивших припадника оружаних снага Републике Српске терете се за ратни злочин против цивилног становништва, односно због мучења и убиства 20 путника из воза у Штрпцима 1993. године.
Данас
Виши суд у Београду саопштио је јуче да је потврдио оптужницу против пет особа окривљених да су починили ратни злочин у Штрпцима пре 24 године када је убијено 20 цивила несрпске националности који су путовали возом на релацији Београд - Бар.
Блиц
Против Рамуша Харадинаја Србија је пре два дана доставила нове доказе. То су сведочанства о клању жена, силовању невесте на свадби и о полицајцима који су живи закопани.
Политика, Тањуг
Данас се навршавају 24 године од отмице у Штрпцима, када су припадници српских паравојних јединица по командом Милана Лукића отели групу путника из воза 671 на релацији Београд-Бар. Отети путници, 18 Бошњака и један Хрват су потом ликвидирани
Политика
На предлог адвоката, судско веће одлучило је да од Суда БиХ затражи комплетне списе предмета како би се упознало са током поступка и утврдило да ли је он био правичан