Skip to main content

Одржан састанак Тужиоца за ратне злочине Снежане Станојковић и в.д. главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине Миланка Кајганића

У Тужилаштву БиХ одржан је радни састанак Тужиоца за ратне злочине Републике Србије Снежане Станојковић и њених заменика са в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланка Кајганића и званичника Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Главне теме састанка односиле су се на рад на предметима у којима два тужилаштва, у складу са меморандумима и протоколима о сарадњи, остварују заједничку сарадњу и размену информација у кривичном процесуирању предмета ратних злочина.

На састанку је разговарано о темама повезаним са заједничком сарадњом тужилаштава у борби против некажњивости ратних злочина, као и актуелним предметима који су у раду, а у којима је затражена међусобна помоћ у одређеним процесним радњама.

Такође, разговарано је и о статусу и фазама кривичних поступака у предметима који су из Босне и Херцеговине и Републике Србије међусобно уступљени на процесуирање.

На састанку је закључено да се тужилачка сарадња мора интензивно наставити у будућности, уз координацију и учествовање главног тужиоца при МРМКС-у, Сержа Брамерца, као заједнички напор у борби против некажњивости ратних злочина.

 

...

...

...

...