Skip to main content

Састанак тужиоца за ратне злочине са Њ.Е. Шан Меклауд, амбасадорком Велике Британије у Србији и са Франсин Пикап, сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.

Тужилац за ратне злочине Републике Србије Снежана Станојковић се састала са Њ.Е. Шан Меклауд, амбасадорком Велике Британије у Србији, и са Франсин Пикап, сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.

 Британска амбасадорка Шан Меклауд и стална представница УНДП у Србији Франсин Пикап су поздравиле напоре Тужилаштва за ратне злочине у процесуирању предмета ратних злочина.

 Учеснице састанка су се сложиле да је основни циљ да се обезбеди правда за жртве.

 На састанку су британска амбасадорка и стална представница УНДП уручиле Тужилаштву за ратне злочине опрему за комуникацију путем видео-конференцијске везе. Донирана опрема, коју чине камера високе резолуције, микрофони и уређај за дистрибуцију сигнала, може да повеже до шест учесника са различитих локација у заједнички конференцијски позив. Овај уређај ће омогућити Тужилаштву за ратне злочине да узима исказе  жртава и сведока ратних злочина који живе ван територије Републике Србије и који не могу да лично приступе Тужилаштву. Захваљујући комуникацији путем видео-линка повећаће се и ефикасност истрага током пандемије ковида 19.

 Ова опрема ће додатно помоћи Тужилаштву за ратне злочине Републике Србије у комуникацији и сарадњи на истрагама са земљама у региону.