Skip to main content

Састанак тужиоца за ратне злочине Снежане Станојковић са специјалним известиоцем Уједињених нација Фабианом Салвиолијем

Тужилац за ратне злочине Републике Србије Снежана Станојквић одржала је састанак са специјалним известиоцем Уједињених нација за истину, правду и репарацију Фабианом Салвиолијем.

Теме састанка односиле су се на регионалну сарадњу у процесуирању ратних злочина, сарадњу са Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове, као и са државним органима у Републици Србији који такође дају допринос истрагама и кривичном гоњењу које спроводи ово Тужилаштво и учествују у решавању питања несталих лица.

Специјални известилац је током састанка упознат са најважнијим аспектима рада Тужилаштва за ратне злочине, активностима које свакодневно спроводи и стратешким документима које континуирано примењује у свом раду, на првом месту Националном стратегијом за процесуирање ратних злочина 2021-2026 и пратећим Акционим планом.

Г. Салвиоли је такође информисан о залагању Тужилаштва за достизање што вишег нивоа подршке и заштите сведоцима и оштећенима у поступцима за ратне злочине, о корацима који су у претходном периоду предузети у циљу унапређења њиховог положаја у поступку и упознат са ставом да су жртве ратних злочина увек у фокусу овог Тужилаштва.

...